Haluatko hohtavan valkoisen kauniin hymyn? | Coronaria hammasklinikka

Hampaiden valkaisu ja esteettinen hammashoito

Hampaiden valkaisu ja esteettinen hammashoito Coronaria Hammasklinikalla

Hampaiden valkaisu ja värjäytymien poisto kuuluvat esteettisen hammashoidon piiriin. Coronaria Hammasklinikoilla hampaiden estetiikkaa hoidetaan myös mm. keraamisilla laminaateilla, kruunuilla. Perushammaslääkärimme, erikoishammaslääkärimme ja suuhygienistimme ovat käytettävissä hampaiden esteettisten ongelmien ratkaisuissa.

Hampaiden valkaisu turvallisesti, vastaanotolla tai kotona!

Hampaiden valkaisu ja Beyond -valkaisu vastaanotolla

Hampaiden valkaisu on helppo ja vaivaton tapa kirkastaa tummentuneet hampaat ja saada kaunis hymy. Valkaisu voidaan suorittaa sekä vastaanotolla että kotona niin sanottuna kotivalkaisuna. Hampaiden värjäytymiseen on useita syitä ja joskus hampaat värjäytyvät jo kehittyessään. Hampaat tummuvat iän myötä muun muassa värjäävien tuotteiden käytön vuoksi, kuten kahvin, teen, tupakan ja punaviinin. Sisäisiä värjäämiä voi aiheuttaa esimerkiksi hampaan juurihoito, tapaturma tai tietyt lääkkeet. Valkaisun aikana vetyperoksidi- tai karbamidiperoksidipohjainen valkaisuaine läpäisee kiilteen ja hammasluun hajottaen värjäytyneitä molekyylejä vahingoittamatta kuitenkaan hammasta.

Vastaanottovalkaisuissa käytössämme ovat kevyempi geelin avulla tehtävä hampaiden valkaisu sekä valolla vahvistettava Beyond- valkaisumenetelmä. Normaali kevyt hampaiden valkaisu on hellävarainen, kirkastaa hymyn ja sopii hyvin ensimmäiseksi valkaisuksi tai ylläpitohoidoksi. Beyond -valkaisussa valkaisua puolestaan tehostetaan valolla ja merkittäviä tuloksia saadaan jo yhdellä hoitokerralla. Hampaat vaalenevat yleensä vähintään 6–10 sävyastetta, joskus enemmänkin. Beyond hampaiden valkaisu on tehokas ja turvallinen vastaanotolla tehtävä valkaisu, jossa valkaisuaineen vaikutusta tehostetaan Led valolla. Beyond valkaisulampussa on kolme eri valkaisutehoa ja yhdessä asiakkaan kanssa valitaan hänelle sopivin vaihtoehto, riippuen halutaanko kevyempi vai voimakkaampi valkaisutulos. Valkaisuun varataan aikaa noin yksi tunti. Vastaanotolla suoritetussa valkaisussa käytettävät aineet ovat kotivalkaisuaineita vahvempia, jonka vuoksi ikenet ja pehmytkudokset suojataan.

Kotivalkaisu

Hampaiden valkaisu voidaan suorittaa myös kotivalkaisuna. Tällöin asiakkaalle teetetään yksilölliset laboratoriovalmisteiset kotivalkaisumuotit, joihin valkaisuaine levitetään kotona tehtävän valkaisun ajaksi. Omien hampaiden mukaan teetetyt muotit varmistavat niiden hyvän istuvuuden ja pysyvyyden. Valkaisuaineen vahvuudesta riippuen muotteja käytetään joko öisin tai päivisin muutamasta tunnista useampaan tuntiin noin viikon ajan. Kontrollikäynnillä arvioidaan tarve lisävalkaisulle. Valkaisuhoidon päätyttyä muotit jäävät asiakkaalle ja hän voi jatkossa ostaa valkaisuainetta tarpeen mukaan vastaanotoilta. Coronaria Hammasklinikoilta saat hohtavamman hymyn!

Mitä hampaiden valkaisussa tulee huomioida?

Ennen hampaiden valkaisua tulee vastaanotolla varmistaa, että hampaat ja ikenet ovat terveet, ja että valkaisu on mahdollista tehdä. Hammaslääkärin tekemällä tarkastuksella varmistetaan, että hampaissa ei esiinny paikattavia karieksia, saumavuotoja täytteissä, hammaskiveä tai voimakasta kiilteen kulumista valkaisualueella.

Suuhygienistin tai hammaslääkärin tekemä hammaskiven ja plakin poisto varmistaa ikenien terveyden. Mahdollinen ientulehdus on hoidettava ennen valkaisua. Täytteet ja proteettiset rakenteet eivät vaalene valkaisun aikana, tarvittaessa ne voidaan vaihtaa vaaleampiin valkaisuhoidon päätyttyä. Valkaisua ei tehdä alle 18-vuotiaille, raskaana oleville eikä imettäville.

Värjäävät aineet tarttuvat hampaaseen herkemmin heti valkaisun jälkeen. Tämän vuoksi värjääviä tuotteita tulee välttää muutamien päivien ajan; näin varmistetaan hyvä lopputulos. Valkaisu voi aiheuttaa vihlontaa sen aikana tai jälkeen. Vihlonta on ohimenevää ja vastaanotolla levitettävä fluorilakka auttaa ehkäisemään sitä.

Millaisia tuloksia voi odottaa?

Valkaisutuloksen pysyvyys on yksilöllistä riippuen muun muassa värjäävien tuotteiden käytöstä. Hampaiden hyvä kotihoito ja vastaanotolla tapahtuva säännöllinen puhdistus auttaa ylläpitämään hyvää lopputulosta. Tarpeen vaatiessa valkaisukäsittely voidaan uusia tietyin väliajoin. Vastaanotolla tehtävää valkaisua voidaan pitää yllä ja tehostaa tarpeen mukaan kotivalkaisumuoteilla. Valkaisussa tulee kuitenkin olla maltillinen ja uusintakäsittelyjä ei tule tehdä liian usein. Asiantuntijan kanssa on hyvä arvioida valkaisutarve ennen hoidon aloittamista.  Hampaiden valkaisu on tehokas ja turvallinen tapa saada raikas hymy, kunhan se tehdään asianmukaisesti turvallisilla ja tutkituilla materiaaleilla.

Dent hammasklinikalla kevytvalkaisut ja Zoom-valkaisut edullisesti!

Hammaskiven ja värjäymien poisto

Yksinkertaisimmillaan esteettinen hammashoito on suuhygienistin tekemää hammaskiven ja värjäymien poistoa. Värjäymiä hampaisiin voivat aiheuttaa esimerkiksi ruoka, tee ja tupakka. Värjäymien puhdistukseen käytetään pääasiassa ultraäänilaitetta ja pastapuhdistusta pyörivällä kumikupilla. Värjäymien puhdistus nykyaikaisilla laitteillamme on täysin kivutonta ja turvallista.

Hammaskiven poisto tehdään siihen tarkoitetuilla välineillä manuaalisesti ja mahdollisimman hellävaraisesti.

Laajojakin korjauksia keraamisilla täytteillä

Käytössämme on erilaisia menetelmiä, kuten Cerec-laitteistot, joilla saamme tehtyä yhdellä käyntikerralla laajojakin korjauksia. Cerec on pitkälle tietokoneohjattu 3D-järjestelmä, jonka avulla hampaat saadaan nopeasti korjattua luonnollisen näköisiksi. Kysy lisää Cerec-menetemästä vastaanotoltamme!

Protetiikka ja paikkaushoito esteettisenä hoitona

Hampaiden asentoa, muotoa ja väriä voidaan muuttaa myös protetiikan ja paikkaushoidon keinoin. Protetiikalla voidaan korvata menetettyjä tai puuttuvia hampaita. Jos suussasi ovat vielä esimerkiksi vanhat, tummat paikat, voidaan ne korvata huomaamattomilla, valkoisilla muovipaikoilla tai keraamisilla paikoilla.

» Varaa aika Coronaria Hammasklinikalle nyt!

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä